Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ


ΠΡΟΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΠΟΥ ΕΓΑΛΗΝΕΥΣΕ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟΝ ΜΑΣ

Έτσι χαρακτήρισε τους Γάλλους εθελοντάς του ανατολικού μετώπου ο πρεσβευτής Ντέ Μπρινόν κατά τον εορτασμό της δευτέρας επετείου της ιδρύσεως της λεγεώνος κατά του μπολσεβικισμού.
Ο στρατηγός Μπριντού, υφυπουργός του γαλλικού στρατού, απονέμει στρατιωτικά μετάλλια προς τούς τραυματίες λεγεωνάριους εις την αυλή του Μεγάρου των Απομάχων. 

Εις ανάμνηση της δευτέρας επετείου από της ιδρύσεως της γαλλικής λεγεώνος εθελοντών κατά του μπολσεβικισμού.

Ο στρατηγός Μπριντού παραδίδων προς τους Γάλλους  εθελοντάς την νέα σημαία που εθέσπισε ο στρατάρχης Πεταίν.
Η σημαία αυτή θα αποτελέσει το πρότυπο της μελλοντικής σημαίας των στρατιωτικών δυνάμεων της Γαλλίας.

Η δοξασμένη παράδοσις του Γαλλικού στρατού δεν διεκόπη ποτέ.
Ήδη από το καλοκαίρι 1941 περισσότεροι από τους Γάλλους στρατιώτες διείδον το καθήκον των, που συνίστατο εις την προσχώρησιν των εις τας τάξεις των Ανδρών που υπεράσπιζαν την Ευρώπη από την μπολσεβικική εισβολή. 
Υπό τας συνθήκας αυτάς γεννήθηκε η γαλλική εθελοντική λεγεώνα κατά του μπολσεβικισμού.
Επι την ευκαιρία αυτή και προς τιμήν των 211 πεσόντων εψάλη επίσημος δοξολογία στο Παρίσι εις τον καθεδρικόν ναό του Αγίου Λουδοβίκου των Απομάχων. 
Μετά την λειτουργία ευλογήθει εις το προαύλιο του Μεγάρου των Απομάχων μία νέα σημαία.
Εις την του ότι η λεγεώνα είναι άμεσος υπερασπιστής της Γαλλικής στρατιωτικής παραδόσεως, ως ετόνισε ο στρατάρχης Πεταίν, εις την σημαία αυτή εδόθη η όψις του προτύπου της μελλοντικής πολεμικής σημαίας του Γαλλικού στρατού.
Σε 50 λεγεωνάριους απονεμήθηκαν στρατιωτικά μετάλλια για τον ηρωισμό που απέδειξαν εις το μέτωπο όπου κρίνεται η τύχη της Ευρώπης.
Επίσης παραδόθηκαν τιμητικά μετάλλια επ΄ονόματι του ανώτατου αρχηγού του Γερμανικού στρατού και γαλλικά διακριτικά τίτλου πολεμικής ανδρείας εις τους συγγενείς των πεσόντων.
Όταν δε μια επιτροπή των λεγεωνάριων κατά την δύση του ηλίου έκλινε την νέα σημαία προς το μνημείο του Αγνώστου στρατιώτου, η στιγμή αυτή φαίνεται η εκδήλωση της πίστεως προς την τιμή του έθνους. 

ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ...Ο λοχαγός Ντυπουί, είναι ένας από τους διακριθέντας αξιωματικούς εις το ανατολικό μέτωπο, παραδίδει εις τούς συγγενείς των πεσόντων τους πολεμικούς σταυρούς των λεγεωνάριων και τα στρατιωτικά μετάλλια.

     
<<ΟΙ ΛΕΓΕΩΝΑΡΙΟΙ ΜΑΣ>> Με εμφανή υπερηφάνεια προσβλέπουν οι Παριζιάνοι προς τους εκπροσωπούντας το μέλλον της Γαλλίας, οι οποίοι βαδίζουν δια των Ηλύσιων Πεδίων προς τον τάφο του Αγνώστου στρατιώτου, αποτίοντας φόρον τιμής προς τους πεσόντας συναδέλφους των. 


ΠΑΡΕΛΑΣΙΣ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ. Κατά τας εσπερινάς ώρας μια επιτροπή λεγεωναρίων μετέβη από την Πλάς ντέ λά Κονκόρντ εις μνημείον του Αγνώστου Στρατιώτου δια να χαιρετίσει τους Γάλλους πεσόντας εις τα πεδία των μαχών.


ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ. Ο λευκός σταυρός περιβαλλόμενος από τας σημαίας της μεγάλης στρατιάς του Ναπολέοντος και τας σημαίας όλων των κατά μπολσεβικισμού μαχομένων εθνών, είναι χαρακτηριστικός της σημασίας της τελετής.



   


Εθνικός Σύνδεσμος Σαρωνικού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου